12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app

Bij het aanmaken van een gratis online dating profiel om hookup's te vinden kan soms erg ontmoedigend zijn. Het is immers niet altijd gemakkelijk om jezelf op te hemelen zonder verwaand of, nog erger, wanhopig over te komen. Maar wist je bijvoorbeeld dat één op de drie stellen vindt hun liefde inmiddels online hebben gevonden? Tijdens het aankleden van je dating profiel dan kan je op de volgende vragen komen; Wat moet ik in mijn bio dating profiel schrijven? Hoe laat ik mijn dating profiel opvallen? Wat maakt een goed dating profiel? Hoe optimaliseren mannen datingprofielen? enz. Lees dan snel dit artikel om jezelf hiermee op weg te helpen en uw kansen op succes tot wel 10 x te de doen vergroten

Laatst bijgewerkt op 22 Jun 2021

12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app

12 tips voor het perfecte profiel op elke dating app

Laatst bijgewerkt: 6 november 2020

Begin je pas met online daten via een dating app, of ben je daarentegen al een tijdje actief maar krijg je niet genoeg geweldige matches naar je zin? Dan hebben we misschien een probleem voor je: maar je dating profiel zou daar wel eens uiterst goed de oorzaak van kunnen zijn.

Tal van nummers die zin lijken te hebben in daten zijn veel te snel met het verwijderen van hun profiel, waardoor ze ongewild en onbedoeld hun kansen minimaliseren. Wil je die fout niet maken of ben je benieuwd hoe je je bestaande dating profiel kunt verbeteren? Dan hebben we speciaal voor jou dit korte artikel gemaakt met de 12 essentiële aanwijzingen voor het beste profiel op elke dating app!

Wat kun je in dit bericht bekijken?

1. Regel je datingprofiel meteen

Vooral wereldwijd van online dating apps, geven veel nummers je maar een enkele kans. Zeker, zodra je naar links veegt, zul je niet snel meer naar hun veeglijst terugkeren.

Je doet jezelf ernstig tekort als je je profiel snel na het aanmelden vult met een enkele niet geweldige foto, een veel of belachelijk te korte profieltekst en wat willekeurig gekozen interesses en keuzes. Je verschijnt meteen in de zoekresultaten van andere nummers, die je vrijwel zonder uitzondering zullen afwijzen.

Als je dan eindelijk de moeite genomen hebt om je profiel op te stellen, is het meestal op dit moment veel te laat voor al de liedjes die je profiel niet boeiend genoeg vonden om te matchen. Neem dus je tijd meteen nadat je je hebt aangemeld!

Heb je momenteel deze fout gemaakt? Denk er dan over om een totaal nieuw profiel te maken en dat nu meteen in te vullen. Je komt dan opnieuw in de lijsten van andere nummers terecht en krijgt een gloednieuwe mogelijkheid.

2. Neem de mooiste profielfoto's op

Op veel dating apps wordt de indruk gewekt door de profielfoto. Het is daarom een regelrechte eis dat deze foto's in orde blijven. Waar moet je je op richten voor de beste profielfoto?

 • Bied minimaal 1 gezichtsfoto aan waarop je goed te zien bent (d.w.z. zonder zonnebril).
voeg de perfecte profielfotos-foto 1 voeg de perfecte profielfotos-foto 2
 • Publiceer niet alleen afbeeldingen van je gezicht, maar ook waarop je bovenlichaam of je hele lichaam goed te zien is.
voeg de perfecte profielfotos-foto 6
 • Voorkom foto's waarop je blote lichaamsdelen hebt. Op sommige dating apps is dit zelfs beperkt.
voeg de perfecte profielfotos-foto 5
 • Gebruik alleen actuele foto's.
 • Als er veel andere dingen op de foto staan, doet een rustige achtergrond je meer opvallen dan.
voeg de perfecte profielfotos-foto 7
 • De allerbeste foto's maak je met een uitstekende elektronische camera met scherptediepte, zodat jij scherp blijft en de achtergrond wazig is.
 • Omdat je profiel alleen om jou zou moeten draaien, voorkom foto's waarin je in een grotere menigte staat, zoals een groepsfoto.
voeg de perfecte profielfotos-foto 3
 • Gebruik verschillende soorten afbeeldingen, zodat je niet alleen je gezicht of lichaam laat zien, maar evenzeer dat je iets aan het doen bent.
voeg de perfecte profielfotos-foto 4
 • Plak en knip niet met collages of door er grappige foto's of filters in te verwerken.
voeg de perfecte profielfotos-foto 8
 • Het contrast verhogen of de foto wat scherper maken is natuurlijk prima en meestal zelfs een uitstekend concept.

Swipe door andere profielen met een verschillend uiterlijk, door te inspecteren waarom je een bepaald profiel aantrekkelijk vindt en waarom anderen dat niet doen. Het komt vaak neer op de kwaliteit of het materiaal van de afbeeldingen, dus probeer de fouten die je in andere nummers ziet te voorkomen.

Wil je meer weten over de ideale profielfoto? Lees hier meer

3. Stel voortdurend iets op in je bio (profieltekst)

Vrijwel elke dating app biedt je de kans om een profieltekst samen te stellen. De ruimte die je tot je beschikking krijgt is meestal niet echt aanzienlijk. In sommige gevallen worden standaard alleen de allereerste paar zinnen onthuld.

Voor talrijke nummers is dit de factor dat ze de profieltekst wel uitsluiten, zo'n fundamenteel onderdeel van hun profiel. Ze laten hem in sommige gevallen zelfs helemaal leeg of publiceren alleen een inhoudsloze welkomst- of waardeloze opmerking. Omdat je juist met een effectieve profieltekst iemand kunt verleiden tot naar het ideale in plaats van naar links swipen, is dit een gemiste kans. Met andere woorden: stel voortdurend iets op in je bio en besteed voldoende aandacht aan het materiaal!

4. Maak efficiënt gebruik van je profieltekst

Zoals in het verleden besproken, heb je op je profiel in een dating app vaak niet zo veel ruimte voor je profieltekst. Hoe minder woorden je tot je beschikking hebt, hoe doeltreffender de strekking van de tekst moet zijn. Evenzo moet je, vanwege het drukke karakter van dating apps, begrijpen hoe je meteen de ideale toon aanslaat.

De moeilijkheid is om met je allereerste woorden meteen de aandacht te trekken. Iemand die je bio leest, moet er meteen blij mee zijn. Omdat het deactiverend werkt, is het gebruik van humor om die reden voortdurend uitstekend. Je kunt echter ook gewoon een weetje uit je leven meedelen, iets wat je eigenlijk met plezier doet, of iets waar je een leuke of amusante draai aan kunt geven. En bedenk: componeren is uitwissen! Dus als je niet tevreden bent, aarzel dan niet om helemaal opnieuw te beginnen.

5. Voorkom clichés

Voorkom clichés

Helaas lokken de meestal korte profielteksten op dating apps je naar het publiceren van korte clichés en andere deadpan uitdrukkingen. Het laatste wat je echter verlangt is oubollig of oninteressant over te komen, dus het is een slecht concept om zelf zo'n draadjesachtige uitdrukking op je profiel te zetten. Een voorbeeld. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd".

Talloze eenlingen vegen een profiel reflexmatig naar links als ze het ontdekken, hoe geweldig de foto's er ook uitzien. Inspirerende citaten van anderen zijn evenzeer best uitgesloten. Toch houdt deze richtlijn ook in dat je niet zomaar de profieltekst van een ander moet kopiëren en in je eigen profiel plakken. Ten eerste is er een grote kans dat andere individuen dat op dit moment ook al gedaan hebben, waardoor je snel als een na-aper te kijk wordt gezet. Maar je bent evengoed gewoon beter af met het publiceren van een werkelijk eigen tekst.

6. Doe nu niet meteen veel behoeften

Het is een valkuil voor talloze nummers om meteen op hun profiel te laten zien waar ze niet naar op zoek zijn. Dit brengt echter geen individuen binnen die je juist probeert te vinden. In feite kun je per ongeluk zo'n ongunstige indruk maken dat de liedjes die je wel wilt leren kennen je profiel naar links vegen.

Vertel dus gewoon wat je probeert te vinden, maar wees er niet te fanatiek over. Er is absoluut niets mis mee om meteen een beeld in je hoofd te hebben als je aan je toekomstige partner denkt, maar maak niet de fout om dat individu uitvoerig op je profiel uit te leggen.

De ideale partner bestaat niet en je loopt het risico dat alle fantastische mannetjes of vrouwtjes ervoor kiezen niet te reageren omdat ze bang zijn niet aan je geschetste beeld te kunnen voldoen.

7. Inspecteer je tekst op spelfouten

Hoe lang je ook werkelijk over je profieltekst gezwoegd hebt, als hij veel spelfouten of grammaticale fouten bevat, suggereert dat helaas dat talrijke nummers je vanzelf weg zullen vegen. Stomme fouten in profielteksten (maar evenzeer in berichten) blijven in waarheid tot de grootste ongemakken op dating apps en dating websites behoren.

Je wekt zomaar de verkeerde indruk, dat je bijvoorbeeld slungelig, onenthousiast of onnozel bent. Haal je profieltekst dus voortdurend door een spellingscontrole voor je hem op je profiel publiceert. Zelfs als je geen taaltovenaar bent, kun je er zeker van zijn dat er geen duidelijke fouten in staan.

8. Kijken is vitaler dan kijken

Voor zowel dames als jongens is charme meestal veel doorslaggevender dan uiterlijk. Bijna iedereen die begint met daten zoekt in de eerste plaats iemand die hen blij maakt en die hen een goed gevoel kan geven. Dit begint al tijdens de swipe.

Iemand die objectief gezien minder knap is maar een geweldig uiterlijk heeft, zal meestal meer likes krijgen dan je waarschijnlijk zou verwachten. Het is dus uiterst essentieel dat je zelf een energieke en gunstige uitstraling hebt op je datingprofiel. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat je er verzorgd uitziet en goed passende kleding gebruikt die er cool uitziet.

Je komt op je foto's ook overwegend glimlachend over, hoewel mannen evengoed wegkomen met de periodieke extreme blik in de reeks. Positiviteit is eveneens in je tekst te horen; je bent tevreden met het heden en hebt je zinnen gezet op een nog mooiere toekomst als alles goed gaat.

9. Programmeer zelfrespect, maar wees niet groothoofdig

Programmeer zelfrespect, maar wees niet groothoofdig

Omdat andere mensen dat gewoon een aantrekkelijke eigenschap vinden, kan iemand met zelfvertrouwen voortdurend op veel aandacht rekenen. Je kunt dus op je profiel vrolijk onthullen wat je hebt, hoe fantastisch je leven er momenteel uitziet en natuurlijk gebruik je de allerbeste kleding die je eigenlijk voor jezelf gekocht hebt.

Toch is dit nogal wat anders dan op je datingprofiel te pronken met je verwaandheid door op te scheppen over wat je eigenlijk bereikt hebt. Andere personen ontdekken dat meestal niet echt aantrekkelijk. Een mooi voorbeeld is je ostentatief voordoen als een man bij een prijzige auto. Ten eerste zal niemand veronderstellen dat het je eigen voertuig is, dat maakt dat je er een beetje nutteloos uitziet, maar zelfs als het je eigen voertuig is, lijkt het nogal nodig of ronduit opschepperig.

10. Lieg niet (wees echter ook niet te oprecht)

Iedereen heeft wel wat positieve kanten die voortdurend op zijn datingprofiel zouden moeten blijken. Maar als je niet begrijpt hoe je die zelf moet noemen of aarzelt dat je geweldige kanten niet voldoende zijn, kan de neiging ontstaan om je veel beter, jeugdiger, mooier en/of populairder voor te doen dan je bent.

Dit is niet praktisch, omdat het je op korte termijn misschien een paar meer matches oplevert (hoewel het beslist geen garantie is) als je eenmaal een paar echte dates gehad hebt zal het feit in beide gevallen uitkomen. Als datgene waarover je gelogen hebt de ander niet interesseerde loop je een aanzienlijk gevaar dat hij of zij het contact zelfs verbreekt.

Niet vanwege waar je over gelogen hebt, maar omdat je er over gelogen hebt. Dit betekent niet dat je meteen al je ongunstige kanten op je profiel moet belichten, maar doe je niet beter voor dan je bent.

11. Laat een maatje of compagnon met je meegaan

Als je actief gaat zijn in een hook-up app, is deze aanwijzer misschien geen geweldig concept, maar als je een grote relatie zoekt, kan het een uitzonderlijke strategie zijn om een maatje naar je dating profiel te laten kijken.

Je moet er wel vertrouwen in hebben dat het individu je zal inlichten als je profiel in hun ogen niet optimaal is, anders heeft het weinig zin. Je zult echter niet de enige zijn die zichzelf echt op een andere manier ziet dan vrienden of het huishouden.

Wie begrijpt het, misschien ben je veel te bescheiden op je profiel, misschien over-kwalificeer je jezelf bij voorbaat of ben je plakkerig of te hartstochtelijk. Zelfs subtiele wijzigingen die je aanbrengt op begeleiding van iemand die je goed begrijpt, kunnen een enorm verschil maken!

12. Niet tevreden? Wijzig het!

Ben je niet tevreden met de resultaten die je met je datingprofiel bereikt? Dan is er absoluut niets mis mee om van tijd tot tijd de boel eens flink op te schudden. Het kan in de informatie zitten, maar er is evenmin absoluut iets verkeerds aan om af en toe wat extreme wijzigingen aan te brengen.

Plaats wat geheel andere foto's dan je gewoonlijk zou doen, zet een waanzinnig citaat op je profiel of belicht een bepaald tijdverdrijf in schitterende informatie. Dit houdt je profiel fris en kan zomaar resulteren in een beste match of een spontane reactie.

Het houdt het daten evenzeer intrigerend en anders, zodat je er langer plezier aan blijft beleven. Uiteindelijk verwijst online daten voor veel mensen naar vastberadenheid. Stop er dus niet voortijdig mee!

Bekijk evenzo dit bijbehorende artikel

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
 • delen met whatsApp
 • delen met facebook messenger
 • delen met facebook
 • delen met twitter
 • delen met email
 • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app"